top of page
  • ankevbanning

Zink tekort

Heb je nog steeds rest klachten nadat je Corona hebt gehad? Denk aan onder andere geur en smaak verlies. Dit zou kunnen komen door een zink tekort. Een aantal processen die het immuunsysteem verstoren kosten het lichaam extra Zink, waardoor er een Zink te kort ontstaat. Ons lichaam kan Zink niet goed opslaan, dus regelmatig aanvullen is nodig. Daarnaast zijn nog een aantal andere factoren die ervoor zorgen dat het lichaam meer Zink verbruikt. Denk aan Diabetes (maar ook het eten van veel koolhydraten of bewerkt eten), snelle schildklier, antibiotica, stress (verhoogt cortisol level), vervuiling (zware metalen zoals oa cadmium).

Zink is een mineraal en het is zeer essentieel. Bij een tekort aan zink kun je ook denken aan acne, geur- en smaakverlies, langzame wondgenezing en artritis (en andere ontstekings gerelateerde klachten). Maar denk ook aan striae, slechte haar- en nagelgroei, witte puntjes op je nagels, hoge bloeddruk, koude handen en voeten (uiteinde van extremiteiten) en zelfs gehoorvermindering.

Heel veel lichamelijke processen hebben Zink nodig om goed te verlopen. Het is een belangrijk ondersteunend mineraal, een essentieel element (ook wel een co-enzym).

Het toevoegen van Zink dmv voeding of supplement helpt je immuunsysteem te versterken (tegen virussen) of sneller te herstellen. En het helpt verzuring tegen te gaan. Heb je snel last van je spieren of gewrichten dan kan dat ook een te kort aan Zink zijn.

Welke voeding bevat Zink?

· Oesters

· Vis

· Zeewier

· Lever

· Vlees

· Groente

· Noten

Wil je jou lichaam en je immuunsysteem een boost geven? Of wil je weten of er bij jou aanwijzingen zijn dat je Zink te kort hebt? Maak dan een afspraak voor een lichaamsscan en krijg persoonlijk advies hoe je jou immuunsysteem kunt versterken en je lichaam preventief kunt ondersteunen tegen evt diabetes, verzuring en vervuiling.


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page