top of page
rain-water-5470471 (1).jpg
202306-Anke-eighty8things-8.jpg

Anke van banning

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door bewegen, mensen helpen en voeding. Ik heb altijd al veel gesport, eerst vooral tennissen, later kwam daar nog van alles bij: paardrijden, fitness, zumba. En de laatste paar jaar is er een nieuwe passie bijgekomen: zwemmen, fietsen en hardlopen oftewel triatlons. Sporten is voor mij een uitlaatklep en ontspanning. Daarnaast ben ik altijd graag buiten, heb ik groene vingers en inmiddels ook een eigen groentetuin. En houd ik van koken, lekker maar vooral gezond. Inmiddels ben ik moeder van een geweldige dochter en geniet ik van al het moois dat op mijn pad komt.

 

Rond mijn 16 kreeg ik rugklachten, deels door mijn lengte en niet wetend hoe me hier een houding aan te geven, en kwam ik bij de fysiotherapeut terecht. Hier werd mijn interesse gewekt voor mijn carrière als Fysiotherapeut, die begon in 2000 met de opleiding. Dit was voor mij een mooie basis om mensen te helpen met lichamelijke- en gezondheidsklachten. Alleen deze mechanische kijk op gezondheid was niet altijd effectief voor het herstel. Ik ging op zoek naar aanvullende effectieve methoden. Voeding en mindfulness (meditatie) kwamen steeds meer aan bod en ben ik mindfulnesstrainer geworden. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat gezondheid een optel som is van delen. Door Petra Versteegh ben ik opgeleid tot SOM therapeut om al deze aspecten van gezondheid toe te kunnen passen.

 

Ons lichaam wordt door allerlei factoren uit balans gebracht en mijn doel is om samen met jou te kijken hoe we die balans weer kunnen verbeteren en herstellen, op korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Ieder persoon is een individu en reageert anders op voeding, stress, beweging of andere invloeden van buitenaf. Door mijn eigen zoektocht naar een gezonde leefstijl en mijn inmiddels verbrede achtergrond als fysiotherapeut, mindfulness therapeut en Som therapeut kan ik je helpen om de balans in je lichaam weer te herstellen na een meting en behandeling met de lichaamsscan. De scan werkt op basis van frequentie en in het lichaam heeft alles (bacteriën, virussen, maar ook alle systemen en organen) een eigen frequentie. De scan meet waar er disbalans is en waar het lichaam te veel energie verliest qua herstel. Dit brengen we in kaart met behulp van de computer en mooie 3d afbeeldingen. Hieruit volgt een persoonlijk advies en een behandeling door het apparaat om het zelfherstel van het lichaam weer te activeren. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Gezondheid is de som van delen. Afgelopen jaren is dat besef steeds groter geworden. Gaande weg mijn zoektocht naar een gezond leven. Die pijnlijke rug is niet alleen maar die wervel die vastzit. De oorzaak kan aan zoveel meer factoren liggen.

Water, zuurstof, voeding, beweging, slaap, mindset, gevoel, bewustzijn... Alles mag met elkaar in balans zijn. Laten we een deel liggen dan raken we na verloop van tijd uit balans en kunnen we ziek worden.

Dus om te herstellen mag je ook naar al die delen kijken. Niet alleen lokaal naar die knie!

Zo komen mensen bij mij voor een voedingsadvies die al alles volgens het boekje doen. Ze eten perfect, biologisch, organisch, maar willen niet horen dat ze een andere baan nodig hebben. Dat ze mogen stoppen met het obsessief poetsen van hun huis of dat ze het gesprek aan moeten gaan met hun partner over de onvrede in hun huwelijk. Ze focussen zich dan bijvoorbeeld op die ene milkshake die ze niet hadden mogen nemen. Die geven ze de schuld waarom ze zich ellendig voelen.

Nee, je mag echt kijken naar alle delen van je gezondheid. Alle delen van je leven!

Met een lichaamsscan breng ik het graag voor je in beeld. En aan de hand van het boek Waarheid over gezondheid (auteur Petra Versteegh) kun je ook zelf al op onderzoek uitgaan.

Mijn visie

Logo.png
bottom of page